Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η καθαριότητα γίνεται ένας απλός και οικονομικός τρόπος με τη... "δύναμη της φύσης"!!!

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λένε. Και ισχύει. Ένα περιποιημένο σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, αλλά και στην ψυχολογία μας. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε και το περιβάλλον που αρκετά το έχουμε ταλαιπωρήσει. Με αφυπνισμένη λοιπόν την οικολογική συνείδηση σου συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips καθαριότητας... Ιδανικά και για όσες/όσους είναι αλλεργικές στα απορρυπαντικά!!!

1. Αν θέλεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, αν θέλεις η ατμόσφαιρα να σου προσφέρει ευεξία δεν έχεις παρά να κόψεις μερικές φλούδες πορτοκαλιού και να τις ψήσεις στο φούρνο. Μπορείς επίσης να βράσεις μερικά ξυλάκια κανέλας μέσα σε λίγο νερό ή φασκόμηλο (που διώχνει και την αρνητική ενέργεια). Θα εξαφανιστούν όλες οι άσχημες μυρωδιές και ο χώρος θα αναζωογονήσει την ψυχολογία σου. Και με ελάχιστο κόστος.

2. Αν έχεις μαγειρέψει ψάρι ή αυγό και δεν φεύγουν οι μυρωδιές από τα πιάτα ή τα ποτήρια χρησιμοποίησε ξύδι και λεμόνι που θα απομακρύνουν κάθε ενοχλητική μυρωδιά...

3. Μήπως ξέχασες στο ψυγείο τρόφιμα, χάλασαν και μυρίζει άσχημα; Μην ανησυχείς γιατί υπάρχει λύση! Φτιάξε να πιεις ένα τσαγάκι και μετά βάλε το φακελάκι σε ένα πιατάκι και τοποθέτησέ το μέσα στο ψυγείο. Θα δεις ότι θα απομακρύνει κάθε άσχημη μυρωδιά...

4. Αν έχεις παρατηρήσει ότι οι βραστήρας και οι κατσαρόλες έχουν ασπρίσει από τα άλατα, βάλε μέσα λίγο ξύδι με νερό και άφησέ τα για μερικά λεπτά να βράσουν. Αν σε ενοχλεί η μυρωδιά που έχει το ξύδι, μετά κάνε δύο βρασίματα με σκέτο νερό για να μην μυρίζει!

5. Αν από την άλλη διακρίνεις άλατα στη βρύση και στο νιπτήρα της κουζίνας, τότε τρίψε με στιμμένη λεμονόκουπα καλά καλά και θα δεις ότι θα απομακρυνθούν. Εκτός από αυτό, το λεμόνι προσφέρει και μοναδικό άρωμα στο σπίτι!

6. Για τον καθαρισμό στις επιφάνειες της κουζίνας διάλυσε μέσα σε νερό 10 σταγόνες περγαμόντο και 5 τεϊόδεντρου και για τις επιφάνειες του μπάνιου διάλυσε μέσα σε νερό 10-15 σταγόνες κέδρο, λεμόνι και αγριοκυπάρισσο. Θα καθαρίσουν τέλεια...

7. Αν η ηλεκτρική σου σκούπα μυρίζει κάθε φορά που την βάζεις μπρος, βάλε μέσα στη σακούλα της σκούπας ένα φιαλίδιο με σκόνη βανίλιας. Μετά θα μυρίζει όλο το σπίτι σαν να έψηνες κέικ!

8. Αν δεν αντέχεις την μυρωδιά των απορρυπαντικών τότε χρησιμοποιήσε αιθέρια έλαια στον καθαρισμό του σπιτιού. Για παράδειγμα βάλε μέσα σε νερό 10 με 15 σταγόνες αιθέρια έλαια που μυρίζουν καθαριότητα όπως λεμονιού, λεβάντας, κέδρου και καθάρισε το πάτωμα. Όχι μόνο θα αστράφτει αλλά θα μυρίζει και εκπληκτικά!

9. Αν τα τασάκια του σπιτιού μυρίζουν αυτή την άσχημη τσιγαρίλα, ρίξε μέσα λίγο σκόνη βανίλιας για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά.

10. Θέλεις να μοσχομυρίζουν οι ντουλάπες και τα συρτάρια με τα ρούχα σου; Τότε αντί να αγοράσεις τα έτοιμα μυρωδάτα φακελάκια προτίμησε να ράψεις δικά σου λινά σακουλάκια και να βάλεις μέσα αποξηραμένο δυόσμο, λεβάντα ή μέντα. Φέρε τη φύση στην ντουλάπα σου... Έτσι, προστατεύεις και τα ρούχα σου.

11. Μήπως οι λευκές σου κάλτσες έχουν χάσει τη λάμψη τους; Δεν έχεις παρά να τις βάλεις μέσα σε καυτό νερό με κομμάτια λεμονιού και να τις βράσεις!

12. Τέλος αν τα αθλητικά σου παπούτσια μυρίζουν, ρίξε μέσα λίγο μαγειρική σόδα για να απομακρύνεις την ανεπιθύμητη μυρωδιά...

Με απλούς, οικονομικούς και τελείως φυσικούς τρόπους μπορείται να απομακρύνετε κάθε είδους άσχημης μυρωδιάς από το σπίτι σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου