Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΑΛΑΤΙΑ ΓΙΑ... GOURMET ΠΙΑΤΑ!!!


Το κατάστημά μας παρέχει αλάτια..."υψηλού επιπέδου"!!! Γεύσεις για ουρανίσκους απαιτητικούς και όχι μόνο...

Αλάτι Ιμαλαϊων ροζ χονδρό ( Himalayan crystal pink salt coarse )
salt-rock-pinkΈνα από τα υψηλότερης ποιότητας και πιο αγνά αλάτια θεωρείται το αλάτι Ιμαλαΐων το οποίο και συνιστάται από την Αγιουρβεδική Ιατρική ως εκείνο με τις καλύτερες βιοχημικές και βιοενεργητικές ιδιότητες.

Είναι αγνό, φυσικό κρυσταλλικό αλάτι που έχει υποστεί τεράστια δύναμη πίεσης σε διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Αυτή η τεράστια πίεση έχει δημιουργήσει μία ανώτερη μορφή κρυσταλλικής δομής, η οποία έχει δεσμεύσει στοιχεία σε μικρά σωματίδια τα οποία εύκολα μεταβολίζονται στον οργανισμό.

Έχει την ικανότητα να αλκαλοποιεί το ph του οργανισμού απομακρύνοντας τις τοξίνες, ομαλοποιώντας τη χώνευση, καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών. Ακόμα ρυθμίζει την πίεση και ανοσοδιεγείρει την οργανισμό μειώνοντας τις φλεγμονές. Ακόμα δρα αναλγητικά σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων και καταπονημένων αρθρώσεων.

Οι κρύσταλλοι αλατιού αποτελούν ιδανικό άρτυμα για το φαγητό. Με υπέροχο ροζ χρώμα, που προκύπτει από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής είναι ιδανικό με κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου.
Αλάτι Ιμαλαϊων ροζ ψιλό ( Himalayan crystal pink salt fine )
pink-saltΈνα από τα υψηλότερης ποιότητας και πιο αγνά αλάτια θεωρείται το αλάτι Ιμαλαΐων το οποίο και συνιστάται από την Αγιουρβεδική Ιατρική ως εκείνο με τις καλύτερες βιοχημικές και βιοενεργητικές ιδιότητες.

Είναι αγνό, φυσικό κρυσταλλικό αλάτι που έχει υποστεί τεράστια δύναμη πίεσης σε διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Αυτή η τεράστια πίεση έχει δημιουργήσει μία ανώτερη μορφή κρυσταλλικής δομής, η οποία έχει δεσμεύσει στοιχεία σε μικρά σωματίδια τα οποία εύκολα μεταβολίζονται στον οργανισμό.

Έχει την ικανότητα να αλκαλοποιεί το ph του οργανισμού απομακρύνοντας τις τοξίνες, ομαλοποιώντας τη χώνευση, καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών. Ακόμα ρυθμίζει την πίεση και ανοσοδιεγείρει την οργανισμό μειώνοντας τις φλεγμονές. Ακόμα δρα αναλγητικά σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων και καταπονημένων αρθρώσεων.

Οι κρύσταλλοι αλατιού αποτελούν ιδανικό άρτυμα για το φαγητό. Με υπέροχο ροζ χρώμα, που προκύπτει από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής είναι ιδανικό με κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου.
  Αλάτι Χαβάης κόκκινο ( Red Hawaiian salt )
                                          
hawaiian-red-sea-saltΤο Αλάτι Κόκκινο Χαβάης (red Hawaiian salt), είναι ένας θρυλικός ιαματικός πυλός προικισμένος με θεραπευτικά οφέλη. Προέρχεται από την ηφαιστειακή λάβα και αποκτά αυτό το έντονο χρώμα τερακότας από την ανάμειξη του πηλού, που βγαίνει από το ηφαίστειο.

Είναι ένα αγνό ορυκτό αλάτι, που δεν υποβάλλεται σε διαδικασίες καθαρισμού χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και θεωρείται το πλέον ευεργετικό αλάτι για δίαιτες αποτοξίνωσης.

Περιέχει ασβέστιο (Ca), μαγνήσιο (Mg), νάτριο (Na) και σίδηρο (Fe).

Είναι πολύ ιδιαίτερο και γευστικό και ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα και ειδικά με τις χοιρινές μπριζόλες. Εμπλουτίζει τις κρύες και αλλά και τις ζεστές σαλάτες με ωραία γεύση και τραγανή υφή.
Αλάτι Κύπρου Πυραμίδες Καπνιστό ( Smoked Pyramid Salt )

Οι καπνιστές πυραμίδες αλατιού Κύπρου καπνίζονται με ξύλο οξυάς και είναι 100% φυσικό αλάτι με έντονη γεύση, που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις της γεύσης του καπνιστού.
Συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιούμε μικρότερη ποσότητα από το συγκεκριμένο αλάτι ακριβώς λόγω της δυνατής του γεύσης.
Το καπνιστό αλάτι Κύπρου ταιριάζει πολύ με ψάρι, ψητό κρέας ακόμη και στα γεύματα λαχανικών προσδίδει μία ιδέα κρέατος.

Μαύρο αλάτι : οι μαύρες πέρλες αποτελούν πάντα ένα μυστήριο. Το μυστικό σε αυτό το σκούρο αλάτι που έχει ρίζες από την Ινδία , την Χαβάη και το Περού είναι ο ενεργός άνθρακας που του προσδίδει αυτό το σκοτεινό χαρακτήρα. Καταπληκτική είναι η αντίθεση όταν το χρησιμοποιήσετε σε ψητά ψάρια, σε σούπες ή σε κρέατα που σιγοψήνονται στο φούρνο. 





Salty tips 

 • Το αλάτι είναι τονωτικό και διεργετικό
Ταιριάζει με όλα τα φαγητά
Η ετήσια κατανάλωση που κάνουμε είναι περίπου 5-6 κιλά 
Οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή είναι η Αμερική, η Κίνα, η Ινδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Μεξικό, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Χιλή, η Ιταλία, το Ιράν και η Πολωνία.
Η Ελλάδα είναι 56 με 150.000 τόνους αλατιού περίπου ετησίως 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου