Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Λάβδανο ( Labdanum gum of Crete )

Λάβδανο: Η αλαδανιά ανήκει στην οικογένεια των Κιστοειδών (Cistaceae) και στο γένος Cistus. Στην Ελλάδα αυτοφύονται τα εξής είδη Cistus creticus, Cistus parviflorus, Cistus monspeliensis, Cistus salviifolius και Cistus laurifolius. Είναι γνωστό με τις ονομασίες λάδανο, αλάδανο, αλυταριά, ήμερη κουνουκλιά, ήμερο κιστάρι, αγκίσαρος, ακίσσαρο, ατζίκαρος.

Είναι πολυετής θάμνος, που φτάνει το ένα μέτρο και αναπτύσσεται σε ξηρές, πετρώδεις περιοχές. Τα άνθη του φυτού είναι μεγάλα με ζωηρό ρόδινο χρώμα. Αποτελείται από πέντε σέπαλα ωοειδή και πέντε πέταλα ελαφρά δίλοβα και ρυτιδωτά και πολλούς χρυσοκίτρινους στήμονες. Τα φύλλα του έχουν σχήμα ωοειδές - λογχοειδές, είναι αντίθετα, πράσινα και οι άκρες τους είναι κυματιστές. Τα φύλλα έχουν αδενώδεις τρίχες, που κατά τον Ιούνιο - Ιούλιο εκκρίνουν μία κομμεορητίνη, η οποία ονομάζεται λάδανο. 

Η ρητίνη αυτή παρουσιάζει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση και έχει έντονο άρωμα και δυνατή γεύση βάλσαμου. H παραγωγή της ρητίνης στην διάρκεια της ημέρας αυξάνει με την αύξηση της θερμοκρασίας.

Ο Ηρόδοτος και όλοι οι μεταγενέστεροι Έλληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι προέρχεται από τη σημιτική «ladan» και σημαίνει το εκκριματώδες φυτό. Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν το λάδανο σε θυμιάματα και αλοιφές. Απέδιδαν στο βότανο αντιρρευματικές, θερμαντικές, αντισηπτικές και στυπτικές θεραπευτικές ιδιότητες ενώ με τους καρπούς του φυτού έφτιαχναν αφέψημα, που σταματά τη διάρροια. Παλιότερα ορισμένοι αρτοποιοί το έβαζαν στο φούρνο τους για να αρωματίζουν τα παξιμάδια. Αποτελεί ακόμα ένα από τα 40 συστατικά του Αγίου Μύρου που φτιάχνεται κάθε 10 χρόνια στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Τώρα χρησιμεύει περισσότερο στην παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών (έχει αντιρυτιδικές ιδιότητες). Επίσης θεωρείται καταπραϋντικό, στυπτικό, θερμαντικό, αντικαταρροϊκό, αντισπασμωδικό και αποχρεμπτικό. Τα φύλλα της λαδανιάς έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε άλλο φυτό στην Ευρώπη, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελευθέρων ριζών.
Λάβδανο μπορείται να βρείτε στο κατάστημά μας στην φυσική του μορφή με μια ελαφριά επεξεργασία.
Διάφορες μίξεις μπαχαρικών από την Ανατολή και όχι μόνο...


Στο κατάστημά μας θα βρείτε διάφορες μίξεις μπαχαρικών από την Ανατολή αλλά και από όλον τον κόσμο!
Μίξεις που η καθεμία είναι κατάλληλη για συγκεκριμένα φαγητά.
Νοστιμίστε το φαγητό σας με μπαχαρικά όλου του κόσμου...

Δώστε στην κουζίνα σας ένα άρωμα από διάφορα μέρη του κόσμου!!!


Στο κατάστημά μας μπορείτε να πληροφορηθείτε για οτιδήποτε δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας και για ό,τι ακόμη αφορά τα φάρμακα της <<ΦΥΣΗΣ>>!!!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εσωτερική εμφάνιση του καταστήματός μας! Απολαύστε τη!





Κανέλα

ΚΑΝΕΛΑ... Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ!!!

Η κανέλα χαρίζει σε πολλούς μια αγαπημένη γεύση ή ευχάριστη οσμή. Ωστόσο, πέρα από τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία για πολλούς θεωρείται και θεραπευτική.
Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη (cinnamaldeyde).

Η σιναμαλδεύδη έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό.
Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Επίσης, συστατικά της κανέλας έχουν και ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Για το λόγο αυτό η κανέλα χρησιμοποιείται ως υλικό σε παραδοσιακά εθνικά φαγητά, ιδιαιτέρως που περιέχουν ωμά τρόφιμα.
Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα στοιχεία που έχουμε σε σχέση με την επίδραση της κανέλας στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου.
Η κανέλα καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Παράλληλα, ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σημαντική επίδραση της κανέλας στην ευαισθησία των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον γλυκαιμικό έλεγχο.

Τέλος, αν νομίζει κανείς ότι όταν γευόμαστε ή μυρίζουμε την κανέλα απλά έχουμε μια ευχάριστη αίσθηση κάνει λάθος. Επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η μυρωδιά ή γεύση της κανέλας μπορεί να ενεργοποιήσει εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με καλύτερη νοητική λειτουργία.

Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου (σε όχι όμως καλά απορροφήσιμη μορφή) και το 6 % τυ ασβεστίου που ο οργανισμό μας χρειάζεται καθημερινά.

Την κανέλα μπορούμε να τη βρούμε είτε σε σκόνη είτε σε στικς. Τα στικς διατηρούνται καλύτερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα, ωστόσο η σκόνη δίνει πιο έντονη γεύση. Η σκόνη διατηρεί τη γεύση της (όταν φυλάσσεται σωστά) μέχρι και έξι μήνες, ενώ τα στικς μέχρι και ένα χρόνο.
Συνταγή με ωραία γεύση και... λίγες θερμίδες:
ΥΛΙΚΑ:
1 κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά,
1 μέτριο μήλο
Κανέλα
Μέλι (προαιρετικά)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι (προκειμένου να έχουμε περισσότερο χώρο για να ανακατέψουμε τα υλικά μας πιο έυκολα). Μετά καθαρίζουμε το μήλο και το κομματιάζουμε. Έπειτα ρίχνουμε κανέλα, όσο θέλουμε (αναλόγως με το πόσο έντονη γεύση επιθυμούμε να έχει).
Τέλος αν θέλουμε ρίχνουμε και ένα περίπου κουταλάκι του γλυκού μέλι για να του δώσουμε μια πιο γλυκιά γεύση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ένα υγιεινό επιδόρπιο είναι έτοιμο!!!
Καλή σας όρεξη!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Στο κατάστημά μας θα βρείτε είδη ζαχαροπλαστικής, τρούφες, πάστες, εσσάνς ζαχαροπλαστικής, χρώματα ζαχαροπλαστικής καθώς και κουφετάκια σοκολάτας Α' ποιότητας!!!
 
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (TURMERIC ή ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΖΑ): το αντικαρκινικό συστατικό της ινδικής κουζίνας

Η προσθήκη του κουρκουμά στη διατροφή μας, μας προστατεύει από ενδεχόμενο πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων, από τη νόσο του Alzheimer και από πολλές ακόμη επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία μας.

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric) είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία. Το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη, ενώ η τριμμένη κιτρινόριζα χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Νοτίου Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ως συστατικό σε μείγματα κάρυ, αλλά και ως χρωστική, είτε σε διάφορα παρασκευάσματα ή ακόμη και σε υφάσματα. Τέλος, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό της μουστάρδας.
Δείτε τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του φυτού και των παραγώγων του για την υγεία μας…
Τι είναι η κουρκουμίνη;
Πολλές από τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με τον κουρκουμά, εστιάζουν στην ουσία κουρκουμίνη, που είναι κυρίαρχο συστατικό του. Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική φαινόλη που δίνει στον κουρκουμά το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του. Μπορεί να εξαχθεί από τον κουρκουμά και πωλείται συχνά ως διαιτητικό συμπλήρωμα. Η κουρκουμίνη έχει ταχύτερη επίδραση στον οργανισμό όταν λαμβάνεται από μόνη της.
Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη. Σε μελέτες που έγιναν σε ποντίκια στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, βρέθηκε ότι η έναρξη της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ανεστάλη πλήρως, σε περιπτώσεις που γινόταν κατανάλωση κουρκουμά. Σημειώθηκε επίσης μείωση των συμπτωμάτων σε προϋπάρχουσες περιπτώσεις αρθρίτιδας, αλλά και ευεργετική επίδραση της κουρκουμίνης στην θεραπεία της ηπατίτιδας.
Αντικαρκινική δράση

Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να εμποδίσει τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτη που διεξήχθη από το UCLA, διαπίστωσε ότι άτομα που έπασχαν από καρκίνο του στόματος και του τραχήλου και κατανάλωναν δισκία κουρκουμίνης, κατάφερναν να σταματήσουν την εξέλιξη του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος.
Επιπλέον, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, βρήκαν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη άλλων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού και του πνεύμονα.
Αντιοξειδωτικά
Ο αντικαρκινικός ρόλος του κουρκουμά, είναι επίσης εμφανής και λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές, μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Maryland Medical, βρήκαν ότι ο κουρκουμάς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν καρκίνο.
Βοηθά κατά της νόσου Alzheimer
Τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer στην Ινδία είναι το ένα τέταρτο αυτών στις ΗΠΑ, σε άτομα ηλικίας 70 έως 79. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις σημαντικές ποσότητες κουρκουμά που χρησιμοποιούνται στην ινδική διατροφή. Επίσης, στο πανεπιστήμιο Duke εξετάστηκαν πάνω από 700 μελέτες και βρέθηκε η επίδραση αυτού του μπαχαρικό κατά της νόσου του Alzheimer. Οι μελέτες βρήκαν ότι εκχυλίσματα που περιέχουν κουρκουμά, μπορούν να επιβραδύνουν το σχηματισμό των πλακών που επιβραδύνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και προκαλούν αυτή την ασθένεια.
Προσθέστε τον κουρκουμά στη διατροφή σας

Πέρα από τα οφέλη του για την υγεία μας, ο κουρκουμάς είναι κυρίως ένα γαστρονομικό μπαχαρικό και είναι εξαιρετικά εύκολο να τον προσθέσετε στην διατροφή σας. Τα περισσότερα ινδικά πιάτα περιέχουν αυτό το συστατικό και είναι πραγματικά πολύ νόστιμα. Αν είστε fan του κάρυ, μπορεί να το χρησιμοποιείτε ήδη. Αν όχι, προσθέστε το σε πιάτα ινδικής επιρροής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το μπαχαρικό για να φτιάξετε τσάι.
Πρόσφατες μελέτες βρήκαν μια σχέση μεταξύ της απορρόφησης της κουρκουμίνης και της πιπερίνης, ένα συστατικό του μαύρου πιπεριού. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστατικών, επιτρέπει τη μέγιστη απορρόφησή τους και συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για την υγεία. Και πάλι, η ινδική κουζίνα είναι ένα μέρος όπου μπορείτε συχνά να γευτείτε και τα δύο αυτά συστατικά.
Αν πάντως δε σας αρέσει η γεύση του κουρκουμά ή την βρίσκετε πικρή και απωθητική, δοκιμάστε να προσθέσετε μια ή δύο κουταλιές σε σούπες ή στα κοκκινιστά και τα μαγειρευτά φαγητά. Θα προσθέσει γεύση στα φαγητά σας, χωρίς να επισκιάσει τη δική τους νοστιμιά.
Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον κουρκουμά στην κανονική του μορφή (σκόνη) αλλά και σε έλαιο. Το λάδι κουρκουμά είναι η ιδανική βάση για καλλυντικά γιατί έχει αντιρυτιδικές, αντηλιακές, αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες κτλ.
Περισσότερες πληροφορίες στο κατάστημα.
<<Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ>> 
ΑΝΤ. ΤΣΟΥΠΕΛΗ 7 - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
ΤΗΛ.2331500040, ΒΕΡΟΙΑ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ



Στο κατάστημά μας θα βρείτε φυσικές κεραλοιφές με αγνό κερί μέλισσας και λάδια κατάλληλα για κάθε δέρμα και κάθε πάθηση όπως ψωρίαση, τσιμπήματα από έντομα, μυκητιάσεις κ.α.
Κλασική κεραλοιφή της γιαγιας: Κεραλοιφή φταγμένη από αγνά προϊόντα ( μαστίχα χίου, κερί, λάβδανο, κ.α.) και πολύ μεράκι!
 Συνιστάται για: Καψίματα, κατακλίσεις, εγκαύματα κάθε τύπου, πληγές, σκασίματα χεριών-ποδιών-χειλιών-αγκώνων, ψωρίαση, χημικά εγκαύματα

  • Κεραλοιφή για τα νύχια και τις παρανυχίδες: Φυσική κεραλοιφή για την καταπολέμηση των σπασμένων νυχιών και για τις ενοχλητικές παρανυχίδες. Συνιστάται για: Νύχια που σπάνε εύκολα, παρανυχίδες
  • Κεραλοιφή κατά της δυσοσμίας: Διώξτε την κακοσμία από πόδια και μασχάλες με το φυσικό αυτό αποσμητικό. Συνιστάται για: Μυκητιάσεις ποδιών, για την κακοσμία των ποδιών και της μασχάλης
  • Κεραλοιφή για ραγάδες: Φυσική κεραλοιφή για την αντιμετώπιση των ραγάδων με απλά και φυσικά προϊόντα από τη "μητέρα" φύση. Συνιστάται για: Έντονες και μη ραγάδες για όλο το σώμα
  • Κεραλοιφή για πανάδες: Διώξτε τις πανάδες σας με τον πιο φυσικό τρόπο. Η συγκεκριμένη κεραλοιφή είναι ιδανική για όλους τους τύπους πανάδων. Συνιστάται για: Τις ενοχλητικές πανάδες όλου του σώματος
  • Κεραλοιφή για την ακμή: Καταπολεμήστε την ακμή (εφηβική και όχι μόνο) με την αγνή αυτή κεραλοιφή. Συνιστάται για: Την καταπολέμηση της εφηβικής -και όχι μόνο- ακμής.
  • Θρεπτική κρέμα προσώπου με έλαιο από ιπποφαές: Τα χιλιάδες χρήσιμα συστατικά του ιπποφαούς ενώνονται με το αγνό λάδι μέλισσας και δημιουργούν ένα... ΤΕΛΕΙΟ αποτέλεσμα. Για να αποκτήσετε εμφάνιση νεανική! Συνιστάται για: Ενυδάτωση προσώπου και σταδιακή μείωση των ρυτίδων.  
  • Θρεπτική κρέμα προσώπου με SHEA Butter: Για την καλύτερη ενυδάτωση του προσώπου σας και για να κάνετε την επιδερμίδα σας να φαίνεται νεανική και πλήρως ενυδατωμένη. Το Shea Butter ενώνεται με το αγνό κερί μέλισσας ώστε να δημιουργήσει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Συνίσταται για: Νεανικές και ηλικιωμένες επιδερμίδες, για την ενυδάτωσή του προσώπου και την καταπολέμηση των ρυτίδων.


Έλαια:

Σπαθόλαδο από λάδι Κρητικό (αγουρόλαδο): Από αγνό κρητικό λάδι.
Συνιστάται για: Επούλωση από έλκη στομάχου-εντέρου, για επούλωση πληγών, μετεγχειριακών επεμβάσεων, καψίματα, εγκαύματα

Επίσης διαθέτουμε: Λάδι μέντας, λάδι από χαμομήλι, λάδι από σουσάμι, λάδι από φύτρο σιταριού, λάδι καλέντουλάς, λάδι αχίλλαιας, λάδι αμαμελίδας, λάδι άρνικας, λάδι καρύδας, αργκανέλαιο, καστορέλαιο, δαφνέλαιο, κουρκουμέλαιο, αμυγδαλέλαιο και πολλά άλλα λάδια.

Όλα τα λάδια μας είναι τελείως φυσικά. Χρησιμεύουν σε διάφορες περιπτώσεις αλλά και γενικά στην ενυδάτωση του σώματος.


Όλα τα παραπάνω προϊόντα (κρέμες και λάδια) διατίθενται στο κατάστημά μας άμεσα!
Περισσότερες πληροφορίες και εντός του καταστήματος.





 

Manuka Honey

Προέλευση Ν. Ζηλανδία

Βιολογικό μέλι Μανούκα που προέρχεται από τα δέντρα Leptospermum scoparium της Νέας Ζηλανδίας. Περιέχει τόσα οξέα όσο κι ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι ή ένα αναψυκτικό τύπου cola, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνει άμεσα τα βακτήρια. Είναι έως και 100 φορές πλουσιότερο από τα υπόλοιπα είδη μελιού σε μεθυλγλυοξάλη (methylglyoxal), μια ουσία που δρα δραστικά κατά του πονόλαιμου, της γαστρεντερίτιδας, της τερηδόνας, των μυκητιάσεων αλλά και των εντερόκοκκων και σταφυλόκοκκων. Όπως βεβαιώνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Οτάβα, το μέλι είναι πλούσιο σε φυσικά αντιβακτηριακά συστατικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από μολύνσεις. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι δρα πολύ πιο αποτελεσματικά κατά του βήχα σε σχέση με τα σιρόπια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της χρόνιας ιγμορίτιδας.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε 1-3 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως 30 λεπτά πριν από τα γεύματα.
Βιολογικό προϊόν ( άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημά μας )

ΑΛΑΤΙΑ ΓΙΑ... GOURMET ΠΙΑΤΑ!!!


Το κατάστημά μας παρέχει αλάτια..."υψηλού επιπέδου"!!! Γεύσεις για ουρανίσκους απαιτητικούς και όχι μόνο...

Αλάτι Ιμαλαϊων ροζ χονδρό ( Himalayan crystal pink salt coarse )
salt-rock-pinkΈνα από τα υψηλότερης ποιότητας και πιο αγνά αλάτια θεωρείται το αλάτι Ιμαλαΐων το οποίο και συνιστάται από την Αγιουρβεδική Ιατρική ως εκείνο με τις καλύτερες βιοχημικές και βιοενεργητικές ιδιότητες.

Είναι αγνό, φυσικό κρυσταλλικό αλάτι που έχει υποστεί τεράστια δύναμη πίεσης σε διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Αυτή η τεράστια πίεση έχει δημιουργήσει μία ανώτερη μορφή κρυσταλλικής δομής, η οποία έχει δεσμεύσει στοιχεία σε μικρά σωματίδια τα οποία εύκολα μεταβολίζονται στον οργανισμό.

Έχει την ικανότητα να αλκαλοποιεί το ph του οργανισμού απομακρύνοντας τις τοξίνες, ομαλοποιώντας τη χώνευση, καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών. Ακόμα ρυθμίζει την πίεση και ανοσοδιεγείρει την οργανισμό μειώνοντας τις φλεγμονές. Ακόμα δρα αναλγητικά σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων και καταπονημένων αρθρώσεων.

Οι κρύσταλλοι αλατιού αποτελούν ιδανικό άρτυμα για το φαγητό. Με υπέροχο ροζ χρώμα, που προκύπτει από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής είναι ιδανικό με κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου.
Αλάτι Ιμαλαϊων ροζ ψιλό ( Himalayan crystal pink salt fine )
pink-saltΈνα από τα υψηλότερης ποιότητας και πιο αγνά αλάτια θεωρείται το αλάτι Ιμαλαΐων το οποίο και συνιστάται από την Αγιουρβεδική Ιατρική ως εκείνο με τις καλύτερες βιοχημικές και βιοενεργητικές ιδιότητες.

Είναι αγνό, φυσικό κρυσταλλικό αλάτι που έχει υποστεί τεράστια δύναμη πίεσης σε διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Αυτή η τεράστια πίεση έχει δημιουργήσει μία ανώτερη μορφή κρυσταλλικής δομής, η οποία έχει δεσμεύσει στοιχεία σε μικρά σωματίδια τα οποία εύκολα μεταβολίζονται στον οργανισμό.

Έχει την ικανότητα να αλκαλοποιεί το ph του οργανισμού απομακρύνοντας τις τοξίνες, ομαλοποιώντας τη χώνευση, καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών. Ακόμα ρυθμίζει την πίεση και ανοσοδιεγείρει την οργανισμό μειώνοντας τις φλεγμονές. Ακόμα δρα αναλγητικά σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων και καταπονημένων αρθρώσεων.

Οι κρύσταλλοι αλατιού αποτελούν ιδανικό άρτυμα για το φαγητό. Με υπέροχο ροζ χρώμα, που προκύπτει από τον σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής είναι ιδανικό με κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου.
  Αλάτι Χαβάης κόκκινο ( Red Hawaiian salt )
                                          
hawaiian-red-sea-saltΤο Αλάτι Κόκκινο Χαβάης (red Hawaiian salt), είναι ένας θρυλικός ιαματικός πυλός προικισμένος με θεραπευτικά οφέλη. Προέρχεται από την ηφαιστειακή λάβα και αποκτά αυτό το έντονο χρώμα τερακότας από την ανάμειξη του πηλού, που βγαίνει από το ηφαίστειο.

Είναι ένα αγνό ορυκτό αλάτι, που δεν υποβάλλεται σε διαδικασίες καθαρισμού χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και θεωρείται το πλέον ευεργετικό αλάτι για δίαιτες αποτοξίνωσης.

Περιέχει ασβέστιο (Ca), μαγνήσιο (Mg), νάτριο (Na) και σίδηρο (Fe).

Είναι πολύ ιδιαίτερο και γευστικό και ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα και ειδικά με τις χοιρινές μπριζόλες. Εμπλουτίζει τις κρύες και αλλά και τις ζεστές σαλάτες με ωραία γεύση και τραγανή υφή.
Αλάτι Κύπρου Πυραμίδες Καπνιστό ( Smoked Pyramid Salt )

Οι καπνιστές πυραμίδες αλατιού Κύπρου καπνίζονται με ξύλο οξυάς και είναι 100% φυσικό αλάτι με έντονη γεύση, που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις της γεύσης του καπνιστού.
Συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιούμε μικρότερη ποσότητα από το συγκεκριμένο αλάτι ακριβώς λόγω της δυνατής του γεύσης.
Το καπνιστό αλάτι Κύπρου ταιριάζει πολύ με ψάρι, ψητό κρέας ακόμη και στα γεύματα λαχανικών προσδίδει μία ιδέα κρέατος.

Μαύρο αλάτι : οι μαύρες πέρλες αποτελούν πάντα ένα μυστήριο. Το μυστικό σε αυτό το σκούρο αλάτι που έχει ρίζες από την Ινδία , την Χαβάη και το Περού είναι ο ενεργός άνθρακας που του προσδίδει αυτό το σκοτεινό χαρακτήρα. Καταπληκτική είναι η αντίθεση όταν το χρησιμοποιήσετε σε ψητά ψάρια, σε σούπες ή σε κρέατα που σιγοψήνονται στο φούρνο. 





Salty tips 

 • Το αλάτι είναι τονωτικό και διεργετικό
Ταιριάζει με όλα τα φαγητά
Η ετήσια κατανάλωση που κάνουμε είναι περίπου 5-6 κιλά 
Οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή είναι η Αμερική, η Κίνα, η Ινδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Μεξικό, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Χιλή, η Ιταλία, το Ιράν και η Πολωνία.
Η Ελλάδα είναι 56 με 150.000 τόνους αλατιού περίπου ετησίως 
 

ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝ

Himalayan Salt

Προέλευση: Ιμαλάια


Αγνό κρυσταλλικό, ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων που δημιουργήθηκε όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί, κρυσταλλοποιήθηκε μέσα στη γη στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι γι αυτό το λόγο προστατευμένο από την περιβαλλοντική μόλυνση και πλήρως απαλλαγμένο από τοξίνες ή ρύπους. Το αλάτι Ιμαλάϊων εξορύσσεται και ξεπλένεται με τα χέρια, στεγνώνει φυσικά στον ήλιο και δεν περιέχει πρόσθετες ουσίες, όπως το ραφιναρισμένο αλάτι. 84 πολύτιμα στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες, να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών, να ρυθμίσει την πίεση, να ομαλοποιήσει τη χώνευση κ.α. Οι ιδιότητές του το έχουν κάνει δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο και οι χρήσεις του είναι πολλές.

Τρόπος χρήσης: Κυρίως στη μαγειρική και στο μπάνιο, αφού έχει καλλυντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες για το δέρμα και όλο τον οργανισμό, καθαρίζει και απαλλάσσει από τους μυϊκούς πόνους, την καθημερινή κόπωση κ.α.
Μορφές που υπάρχει στο κατάστημα: Σε ψιλό και χοντρό αλάτι.

Τριβόλι (Tribulus terrestris)


ΤΟ VIAGRA ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ


Πρόκειται για αγκαθερά ζιζάνια των αγρών που συναντούμαι παντού στον Ελληνικό χώρο όμως λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί το φυτικό συστατικό για την παραγωγή του Βιάγκρα και άλλων παρόμοιων διεγερτικών βοηθημάτων που καταπολεμούν την ανδρική ανικανότητα.
Το εκχύλισμα του τριβολιού επιδρά στους άνδρες αυξάνοντας την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, βοηθά στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ συγχρόνως αυξάνει και τη σεξουαλική διάθεση. Μελέτες καταδεικνύουν ότι η αύξηση που προκαλεί στα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι άνω του 50%! Σημαντικό επίσης είναι ότι χρησιμοποιείται και ώς βοηθητικό για την αύξηση της μυικής μάζας και την ενδυνάμωση των μυών.
Επίδραση έχει όμως και στις γυναίκες καθώς τονώνει την σεξουαλική διάθεση και βοηθά να ξεπεραστούν τα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση όπως αϋπνία, υπερένταση, απάθεια, υπερευαισθησία και υπεραιμία. Καθαρίζει τα νεφρά από πυοσφαίρια και αιμοσφαίρια, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ δρά και κατά της υπέρτασης. Πρόκειται για ένα πολύ καλό χωνευτικό και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος και του ήπατος. Αντιμετωπίζει την δυσουρία, βοηθάει την λειτουργία του προστάτη, και δρά κατά του ιλίγγου, του πονοκεφάλου και του κρυολογήματος.

ΑΓΡΙΑΔΑ

(Couch grass-Elytrigia repens, Elymus repens, Agropyron repens, Triticum repens)

Ο Culpeper το 1653 γράφει: αν και ένας κηπουρός θα έχει άλλη άποψη για την αγριάδα, ο γιατρός κρατεί 2 στρέμματα με αγριάδα που αξίζει τα διπλά από 20 στρέμματα καρότα…

John Parkinson το 1640 γράφει: η αγριάδα όχι μόνο διαλύει τις πέτρες στην κύστη, αλλά ανοίγει και τα βουλώματα στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη, υποδεικνύοντας ότι ίσως βοηθάει να διαλύσει ακόμα και τις πέτρες στη χολή.

Στην εποχή μας
Η επιτροπή Ε, η ειδική ομάδα που εγκρίνει την ασφάλεια των βοτανικών φαρμάκων για την Γερμανική κυβέρνηση, έχει εγκρίνει την αγριάδα για τη θεραπεία της βρογχίτιδας και της λαρυγγίτιδας όπως επίσης για τις μολύνσεις της κύστης και της πέτρες των νεφρών.
Επίσης χρησιμοποιείτε μαζί με άλλα βότανα για τις αρθρίτιδες και τους ρευματισμούς.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με παραδείγματα που έχει χρησιμοποιηθεί η αγριάδα σαν φάρμακο στην Ευρώπη όπως για το συκώτι και τα προβλήματα της χολής, ακόμη και ίκτερο.

Το τσάι με αγριάδα χρησιμοποιείτε για:
κυστίτιδα
ουρηθρίτιδα
μεγεθυμένο προστάτη
προστατίτιδα
πέτρες στη χολή
ερεθισμένη κύστη

ΣΙΛΟΥΕΤΤΑ - ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ 

Αν μαζί με το καλοκαίρι μπήκαν και μερικά παραπάνω κιλά... Έχουμε τη λύση: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ...
Μείγμα από δεκατέσσερα βότανα για τη σιλουέτα. Βοηθά στις σωστές καύσεις του οργανισμού, στο αδυνάτισμα!

Θα το βρείτε στο Βοτανοπωλείο μας στην Τσούπελη 7 στον εμπορικό πεζόδρομο Βέροιας
Η καθαριότητα γίνεται ένας απλός και οικονομικός τρόπος με τη... "δύναμη της φύσης"!!!

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λένε. Και ισχύει. Ένα περιποιημένο σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, αλλά και στην ψυχολογία μας. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε και το περιβάλλον που αρκετά το έχουμε ταλαιπωρήσει. Με αφυπνισμένη λοιπόν την οικολογική συνείδηση σου συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips καθαριότητας... Ιδανικά και για όσες/όσους είναι αλλεργικές στα απορρυπαντικά!!!

1. Αν θέλεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, αν θέλεις η ατμόσφαιρα να σου προσφέρει ευεξία δεν έχεις παρά να κόψεις μερικές φλούδες πορτοκαλιού και να τις ψήσεις στο φούρνο. Μπορείς επίσης να βράσεις μερικά ξυλάκια κανέλας μέσα σε λίγο νερό ή φασκόμηλο (που διώχνει και την αρνητική ενέργεια). Θα εξαφανιστούν όλες οι άσχημες μυρωδιές και ο χώρος θα αναζωογονήσει την ψυχολογία σου. Και με ελάχιστο κόστος.

2. Αν έχεις μαγειρέψει ψάρι ή αυγό και δεν φεύγουν οι μυρωδιές από τα πιάτα ή τα ποτήρια χρησιμοποίησε ξύδι και λεμόνι που θα απομακρύνουν κάθε ενοχλητική μυρωδιά...

3. Μήπως ξέχασες στο ψυγείο τρόφιμα, χάλασαν και μυρίζει άσχημα; Μην ανησυχείς γιατί υπάρχει λύση! Φτιάξε να πιεις ένα τσαγάκι και μετά βάλε το φακελάκι σε ένα πιατάκι και τοποθέτησέ το μέσα στο ψυγείο. Θα δεις ότι θα απομακρύνει κάθε άσχημη μυρωδιά...

4. Αν έχεις παρατηρήσει ότι οι βραστήρας και οι κατσαρόλες έχουν ασπρίσει από τα άλατα, βάλε μέσα λίγο ξύδι με νερό και άφησέ τα για μερικά λεπτά να βράσουν. Αν σε ενοχλεί η μυρωδιά που έχει το ξύδι, μετά κάνε δύο βρασίματα με σκέτο νερό για να μην μυρίζει!

5. Αν από την άλλη διακρίνεις άλατα στη βρύση και στο νιπτήρα της κουζίνας, τότε τρίψε με στιμμένη λεμονόκουπα καλά καλά και θα δεις ότι θα απομακρυνθούν. Εκτός από αυτό, το λεμόνι προσφέρει και μοναδικό άρωμα στο σπίτι!

6. Για τον καθαρισμό στις επιφάνειες της κουζίνας διάλυσε μέσα σε νερό 10 σταγόνες περγαμόντο και 5 τεϊόδεντρου και για τις επιφάνειες του μπάνιου διάλυσε μέσα σε νερό 10-15 σταγόνες κέδρο, λεμόνι και αγριοκυπάρισσο. Θα καθαρίσουν τέλεια...

7. Αν η ηλεκτρική σου σκούπα μυρίζει κάθε φορά που την βάζεις μπρος, βάλε μέσα στη σακούλα της σκούπας ένα φιαλίδιο με σκόνη βανίλιας. Μετά θα μυρίζει όλο το σπίτι σαν να έψηνες κέικ!

8. Αν δεν αντέχεις την μυρωδιά των απορρυπαντικών τότε χρησιμοποιήσε αιθέρια έλαια στον καθαρισμό του σπιτιού. Για παράδειγμα βάλε μέσα σε νερό 10 με 15 σταγόνες αιθέρια έλαια που μυρίζουν καθαριότητα όπως λεμονιού, λεβάντας, κέδρου και καθάρισε το πάτωμα. Όχι μόνο θα αστράφτει αλλά θα μυρίζει και εκπληκτικά!

9. Αν τα τασάκια του σπιτιού μυρίζουν αυτή την άσχημη τσιγαρίλα, ρίξε μέσα λίγο σκόνη βανίλιας για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά.

10. Θέλεις να μοσχομυρίζουν οι ντουλάπες και τα συρτάρια με τα ρούχα σου; Τότε αντί να αγοράσεις τα έτοιμα μυρωδάτα φακελάκια προτίμησε να ράψεις δικά σου λινά σακουλάκια και να βάλεις μέσα αποξηραμένο δυόσμο, λεβάντα ή μέντα. Φέρε τη φύση στην ντουλάπα σου... Έτσι, προστατεύεις και τα ρούχα σου.

11. Μήπως οι λευκές σου κάλτσες έχουν χάσει τη λάμψη τους; Δεν έχεις παρά να τις βάλεις μέσα σε καυτό νερό με κομμάτια λεμονιού και να τις βράσεις!

12. Τέλος αν τα αθλητικά σου παπούτσια μυρίζουν, ρίξε μέσα λίγο μαγειρική σόδα για να απομακρύνεις την ανεπιθύμητη μυρωδιά...

Με απλούς, οικονομικούς και τελείως φυσικούς τρόπους μπορείται να απομακρύνετε κάθε είδους άσχημης μυρωδιάς από το σπίτι σας!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qg45KvOxRhg
Αυτό είναι ένα βίντεο το οποίο έχει δημιουργηθεί με σκοπό να σας ξεναγήσει στο χώρο του καταστήματός μας. Απολαύστε το!!!

Το βότανο πριμούλα καταπολεμά τις ημικρανίες!!


Είναι ένα εξαιρετικά χαλαρωτικό και ηρεμιστικό βότανο γενικής χρήσης. Η πριμούλα είναι ένα σπάνιο βότανο που καταπολεμά την υπερένταση και το στρες, δρα κατά της αϋπνίας ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

Ανακουφίζει από ημικρανίες και πονοκεφάλους νευρικής φύσεως, ενώ είναι ωφέλιμη και σε περιπτώσεις προδιάθεσης για εγκεφαλικό. Συνήθως συνδυάζεται με άλλα χαλαρωτικά νευροτονωτικά βότανα και χρησιμοποιείται με τη μορφή αφεψήματος.